Визначився володар Кубка пам’яті Сергія Коржа

У селі Богданівка (Знам’янський район) відбувся фінал Кубка пам’яті екс-гравця «Буревісника» Сергія Коржа.

У вирішальному матчі турніру зустрілися «Буревісник» (Богданівка) та «Хлібодар» (Суботці). Нагадаємо, що у турнірі брали участь шість команд, які були поділені на дві групи. По дві команди з кожної з групи вийшли до півфіналу, у яких визначили фіналістів. У півфіналах «Хлібодар» був сильнішим за «Колос», а «Буревісник» – за «Ниву».
На початку зустрічі господарям вдалося забити швидкий м’яч: Олександр Постільняк результативно замкнув подачу з лівого флангу, випередивши голкіпера та захисника суперника. Через три хвилини Роман Грушевський пробив поруч зі штангою воріт Розумяка. У подальшому гості більше контролювали м’яч, але моменти створювала богданівська команда. На 35-ій хвилині Олександр Постільняк подачу з кутової позначки замкнув головою – «круглий» пролетів вище воріт. А на 43-ій хвилині Роман Грушевський ударом у дальній нижній кут воріт зрівняв рахунок – 1:1. Наприкінці тайму ще один момент створили гості, але не реалізували його.


У другому таймі матчу подачу Дениса Жадана зі штрафного замикав Олександр Постільняк – пробив у руки голкіперу. Через кілька хвилин Роман Дар’єв пробив поруч з дальньою дев’яткою воріт. Гості ледь не привезли гол у власні ворота – захисник слабко скинув м’яч на голкіпера і Сергій Костін в один дотик перекидав голкіпера «Хлібодару», але перекинув і ворота суперника. І ще один момент виник біля воріт «Хлібодару» після передачі Сергій Костіна – Олександр Зайцев з близької відстані пробив по воротах, але голкіпер врятував свою команду. Основний час зустрічі завершився з рахунком 1:1.
У серії післяматчевих пенальті футбольна фортуна посміхнулася команді «Хлібодар». Перший пенальті гравець «Буревісника» не реалізував, не поціливши у створ воріт. У подальшому гравці обох команд свої пенальті реалізували – 5:3 на користь «Хлібодару».
На церемонії закриття змагань гравці та тренери фіналіста («Буревісник») і переможця («Хлібодар») отримали грамоти і дипломи від відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської райдержадміністрації (начальник Віта Сидоренко), Федерації футболу Знам’янського району (голова Олександр Довженко) та районної організації ВСФТ «Колос» АПК України (голова Сергій Богун). Також команда «Хлібодар» отримала перехідний кубок.

«Буревісник» (Богданівка) – «Хлібодар» (Суботці) – 1:1 (1:1) (по пен. 3:5) (Постільняк, 5 – Грушевський, 43)
«Буревісник»: Розумяк (Косюк, 78), Яровий, Івко, Статінов (Шевцов, 75), Галуха, Пугач К. (Бандурка, 69), Пугач Я. (Костін, 64), Дар’яв, Жадан, Постільняк, Зайцев
«Хлібодар»: Москаленко, Колюка (Попов, 70), Стороженко, Чеботарьов, Васільцов, Кравченко, Грузин, Грушевський (Кучеренко, 55), Семчук, Тарасенко (Мойсеєнко, 86), Степаненко
Попередження: Яровий, 38.